Každý deň pridávame nové recepty!

Údené mäso


Revúcke halušky s kyslou kapustou

1 kg zemiakov, 400 g hrubej múky, 150 g vareného údeného mäsa, 1 vajce, 1 strúčik cesnaku, 2 cibule, olej, petržlenová vňať, majoránka, mleté čierne korenie, soľ

Údené pliecko so zeleninou

1 kg údeného pliecka, 2 cibule, 300 g mrkvy, 1 zeler, 1 PL cukru, 2 bobkové listy, 1/8 l bieleho vína, 6 klinčekov, 3 dl vína na podlievanie, olej

Údené mäso s hnedou omáčkou

300 g údeného bravčového karé, soľ, nové korenie, bobkový list, 1 cibuľa, 1 dcl oleja, 50 g medu, 20 g paradajkový pretlak, 50 g sušených húb, 20 g sušených sliviek, 300 g zemiakov, 20 g čerstvej pažítky

Krúpy s údeným

400 g údeného mäsa, 400 g krúp, 3 strúčiky cesnaku, 200 g čerstvých šampiňónov, olej, cibuľa, 1 vajce, 1 dcl mlieka, majorán, červené víno, soľ

Pikantné zapekané rizoto

3 hrnčeky uvarenej ryže, 1 hrnček uvareného údeného mäsa z rebierok, 2 PL tuku, 1 PL jemne nasekaného ligurčeku, 1 PL karí korenia, 2 feferónky, 1 vajce, 1 menší pór...

Údené mäso v lístkovom ceste

1000 g údeného bravčového karé, 2-3 strúčiky cesnaku, celé nové korenie, celé čierne korenie, 2-3 bobkové listy, 1 bal. lístkového cesta, 1 vajce

Pórový nákyp s údeným mäsom

1 kg zemiakov, 400 g údeného mäsa, 100 g ementálu, 30 g rastlinného masla, 30 g hladkej múky, 2 PL kremžskej horčice, 2 póry, 1 cibuľu, 0,5 l mlieka, soľ, olej, mleté čierne korenie,, petržlenovú vňať,

Pórový nákyp s údeným mäsom

1 kg zemiakov, 400 g údeného mäsa, 100 g ementálu, 30 g rastlinného masla, 30 g hladkej múky, 2 PL kremžskej horčice, 2 póry, 1 cibuľu, 0,5 l mlieka, soľ, olej, mleté čierne korenie,, petržlenovú vňať,

Údené s mrkvou

údenú rolka (iné ľubovoľné údené mäso), masox, mrkvu

Údené mäso so špenátom

1 kg údeného stehna, 450 g mrazeného špenátu, 1 cibuľu, 3 bobkové listy, 4 zrnká celého nového korenia, 5 zrniek celého čierneho korenia, 6 strúčikov cesnaku...

Krupicové knedle s údeným mäsom

130 g masla, vajcia, soľ, 100 g údeného mäsa (alebo údeniny), 300 g krupice, trošku mletého muškátového kvetu, pažítku, strúhanku, olej na opraženie strúhanky, údenú slaninu (maslo)

Baba s údeným mäsom

1 kg bravčového údeného mäsa, 250 g domácej klobásy, 100 g slaniny, 250 ml vývaru, 10 ks žemlí, 6 vajec, petržlenovú vňať, cibuľu, mleté čierne korenie, soľ

Údené mäso v lístkovom ceste

1 kg údeného bravčového karé, 2-3 strúčiky cesnaku, nové korenie (celé), čierne korenie (celé), 2-3 bobkové listy, 2 lyžice masla, 1 balíček lístkového cesta, 1 vajce

Údené so zeleninou

1 000 g údeného pliecka, 2 cibule, 300 g mrkvy, 1 zeler, 1 lyžicu cukru, olej, 2 bobkové listy, 1/8 l bieleho vína, 6 klinčekov, 3 dcl vína na podlievanie

Údené karé na víne

1,5 kg údeného karé, 200 g sušených sliviek, 5 dcl červeného vína, 2 mrkvy, 1 lyžicu ostrej horčice, chren, soľ, mleté čierne korenie




Strana: 1 / 2   Ďalšia strana >